سبد خرید
0

سبد خرید شما خالی است

ورود و عضویت

×

آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟

هژار عباسی
03 مرداد 1402
آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست ؟

ما در این مقاله سعی بر آن داریم این سوال را که” آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟ ” و برای بیشتر کاربران مطرح است را به طور کامل و مفصل تشریح کنیم. تا هیچ گونه شک و ابهامی در مورد استفاده از سرخ کن های بدون روغن برای شما عزیزان مطرح نباشد. مواردی را که قرار است در این مقاله با همدیگر بررسی کنیم عبارتند از:

– آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟

استفاده از ظروف نچسب خطرناک است؟

– آیا سرخ کن بدون روغن (AIR fryer) اشعه دارد؟

– مزایا و فواید استفاده از سرخ کن بدون روغن

– معایب ومضرات استفاده از سرخ کن بدون روغن

آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟

امروزه برخی از منابع ادعا می کنند که پوشش‌ های نچسبی مانند تفلون که در سرخ کن های بدون روغن به کار رفته است برای سلامتی ضرر دارد و باعث ایجاد سرطان می شود. حتی بعضی گزارش‌ ها حاکی از وجود یک رابطه‌ ی مستقیم بین ابتلا به سرطان و استفاده از ظروف نچسب است. این‌ درحالی است که گروهی دیگر بر این باورند که پخت‌ و پز در این ظروف کاملا بی‌ ضرر است.  پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید تا ببینیم آیا استفاده از ظروف نچسب واقعا خطرناک است؟ یا نه؟

مردم در سرتاسر دنیا از گذشته تا به امروز قابلمه‌ ها و ماهی‌ تابه‌ های نچسب را برای پخت‌ و پز به کار گرفته اند. درواقع باید گفت ظروف تفلون برای پخت انواع غذاهای سرخ‌ کردنی بهترین گزینه است. قبل از هرچیز باید بگوییم که سرخ کن های بدون روغن نه تنها سرطان زا نیستند، بلکه اگر درست از آنها استفاده کنید، نقش مهمی در حفظ سلامتی ایفا خواهند کرد.

آیا سرخ کن بدون روغن اشعه دارد

آیا سرخ کن بدون روغن اشعه دارد ؟

در بخش قبل در مورد اینکه آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟ و استفاده از ظروف نچسب خطرناک است یا نه؟ صحبت کردیم و حالا بهتر میتوانیم بگوییم که آیا سرخ کن بدون روغن اشعه دارد یا خیر. از آنجایی که این دستگاه ها هوای داغ را به جریان در می آورند و از این حرارت برای پخت و پز مواد غذایی استفاده میکنند، میتوان به این موضوع پی برد که از هیچگونه امواج و اشعه ای استفاده نشده است. در سرخ کن های بدون روغن (ایرفرایر و هواپزها) از هیچ اشعه ای برای پخت و پز استفاده نشده و تنها جریان هوای گرم در اطراف مواد غذایی قرار دارد. به همین خاطر با اطمینان خاطر میتوان گفت که سرخ کن بدون روغن دارای اشعه نیست. زمانی که دستگاه را روشن میکنید، المنت تولید حرارت می کند و غذا توسط حرارت تولید شده پخته میشود. حرارت تولید شده توسط این المنت ها کاملا سالم است و در بسیاری از دستگاه ها نیز یافت میشود.

آیا استفاده از ظروف نچسب خطرناک است؟

پوشش نچسب که معمولاً به نام تفلون شناخته می شود در دهه 1930 اختراع شد. چند دهه بعد، ایمنی تفلون زیر سوال رفت و این سوال که آیا استفاده از ظروف نچسب خطرناک است؟ برای مصرف کنندگان مطرح شد. در مورد سلامت ظروف نچسب در دهه‌ ی گذشته پژوهش‌ های زیادی انجام شده است. از آنجایی که همه‌ ی ظروف تفلون و نچسب با موادی چون پلی‌ تترافلوئورواتیلن (PTFE) ساخته می‌ شد. سبب شد که آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده‌ی آمریکا از سال 2006 برنامه‌ی نظارت بر نحوه‌ی ساخت ظروف تفلون و حذف ماده‌ی پرفلوئورواکتانوئیک اسید را به‌طور جدی آغاز کرده است. این برنامه به هشت کمپانی از جمله شرکت‌های سازنده‌ی محصولات تفلون مربوط می‌ شد و هدف آن کاهش خطرات بهداشتی و زیست‌ محیطی مرتبط با پرفلوئورواکتانوئیک اسید از طریق حذف این ماده از محصولات تولیدی از سال 2013 بود. بنابراین استفاده از ظروف نچسب خطرناک نیست.

نکته ی دیگری که لازم به ذکر است این است که حرارت بالای ۵۷۰ درجه‌ی فارنهایت (۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌ گراد) موجب تجزیه‌ی تفلون و ایجاد بخار پلیمری در ظروف نچسب می‌شود .در صورتی که حداکثر دمای تمامی سرخ کن های بدون روغن با پوشش تفلون نهایتا 200 درجه سانتی گراد است.بنابراین می توان گفت که این سوال که آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست ؟ جواب آن با اطمینان “خیر” است.

سرخ کن بدون روغن یا ایرفرایر چیست و چگونه کار می‌ کند؟

سرخ کن بدون روغن اصطلاح AIR fryer نیز نام دارد بر خلاف روش معمولی و متداول، از جریان هوای گرم و فن برای ایجاد مکانیسم گرمایشی استفاده می کند و عملکردی مشابه اجاق همرفتی دارند. در این دستگاه ها هوای دارای حرارت بالا در سبد و سینی پخت در گردش است. در صورتی که از این دستگاه ها را بکار برداید، حتما میدانید که در نهایت یک غذای سرخ بدون روغن و ترد خوشمزه دریافت خواهید کرد. مکانیسم گرمایشی دستگاه شرایطی را ایجاد می کند که بدون بهره گیری از روغن داغ، حرارت به مواد غذایی موجود در سینی پخت و پز (در اطراف سینی و از کف به بالا به شکل دایره ای) برسد. به کمک جریان هوا و اثر همرفتی موجود، بدون اینکه روغنبه کار رود غذا سرخ و قهوه ای رنگ خواهد شد. از مهمترین مزایای استفاده از هوای داغ این است که فرایند طبخ مواد غذایی با سرعت بالاتر طی میشود، غذا کاملا مرطوب نگه داشته میشود و با این وجود ترد بودن مواد خوراکی حفظ خواهد شد.

مزایای استفاده از سرخ کن بدون روغن

– سرخ کن بدون روغن و کاهش چربی غذا

غذاهایی که در روغن فراوان سرخ می‌شود، نسبت‌ به غذاهایی که با سایر روش‌ های آشپزی تهیه می‌شود چربی بیشتری دارد. به‌عنوان مثال سینه‌ی مرغی که در روغن سرخ می‌شود، حدود ۳۰ درصد چربی بیشتری نسبت‌ به جوجه‌ی کبابی دارد. بعضی از تولیدکنندگان ادعا می‌کنند استفاده از سرخ کن بدون روغن تا ۷۵ درصد چربی غذاهای سرخ‌شده را کاهش می‌دهد، به‌همین‌ دلیل نسبت‌ به روش‌ های سنتی مناسب‌ تر است. به‌عنوان مثال وقتی سرخ‌ کن‌ های دیگر به ۳ فنجان (۷۵۰ میلی‌ لیتر) روغن نیاز دارند، سرخ کن بدون روغن فقط به ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی‌ لیتر) روغن احتیاج دارد.

مقدار روغنی که در سرخ‌ کن‌ ها استفاده می‌شود، تقریبا ۵۰ برابر سرخ کن بدون روغن است. هر چند تمام این روغن توسط غذا جذب نمی‌ شود، اما سرخ کن بدون روغن به‌میزان مشخصی چربی غذایتان را کاهش می‌ دهد. دازآنجاکه افزایش مصرف روغن‌های گیاهی با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ هایی مانند بیماری‌های قلبی و التهاب در ارتباط است، تغییر روش مصرف روغن و خرید سرخ کن بدون روغن می‌تواند تأثیر بسزایی در سلامتی افراد داشته باشد.

– سرخ کن بدون روغن و کمک به کاهش وزن

غذاهایی که در روغن فراوان سرخ می‌ شوند نه‌ تنها چربی بالایی دارند، بلکه میزان کالری آنها نیز بیشتر است و می‌تواند سبب افزایش وزن شود. مطالعه‌ای که روی ۳۳,۵۴۲ بزرگسال اسپانیایی انجام شد، نشان می‌دهد که افزایش مصرف غذاهایی که در سرخ‌ کن با روغن یا معمولی تهیه می‌شود با افزایش خطر چاقی در ارتباط است. اگر به‌دنبال کاهش وزن هستید، می‌توانید برای شروع از غذاهایی که با سرخ کن بدون روغن تهیه می‌ شود استفاده کنید. لازم است بدانید که هر گرم چربی حاوی ۹ کالری است و این میزان حدود ۲ برابر کالری موجود در 1 گرم از سایر مواد مغذی مانند پروتئین و کربوهیدرات است. ازآنجایی‌که غذاهای تهیه‌ شده در سرخ کن بدون روغن نسبت‌ به غذاهایی که در روغن فراوان سرخ شده‌اند چربی کمتری دارند، استفاده از سرخ کن بدون روغن روشی ساده برای کاهش کالری و کاهش وزن است.

– سرخ کن بدون روغن و کاهش ترکیبات مضر

غذاهای سرخ‌ کردنی علاوه‌ بر چربی و کالری بالا می‌تواند ترکیبات مضری مانند آکریل‌ آمید ایجاد کند. آکریل‌ آمید ترکیبی است که در غذاهای غنی از کربوهیدرات که با حرارت بالا تهیه می‌شود، به‌وجود می‌آید و غذاهای سرخ‌ شده نیز از همان دسته هستند. براساس گزارش آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، آکریل‌آمید یک «سرطان‌زای احتمالی» است که می‌تواند موجب پیشرفت سرطان شود. برخی از تحقیقات ارتباطی بین آکریل‌آمید و افزایش خطر سرطان کلیه، اندومتر رحم (اندومتریوز) و تخمدان نشان می‌دهد. استفاده از سرخ کن بدون روغن به‌ جای سرخ کردن غذاها می‌تواند به کمتر شدن آکریل‌آمید غذایتان کمک کند. درواقع، براساس مطالعات، استفاده از سرخ کن بدون روغن نسبت‌ به روش‌ های سنتی سرخ کردن غذا، تا ۹۰ درصد میزان آکریل‌ آمید را کاهش می‌دهد.

معایب سرخ کن بدون روغن

– یکی از مضرات سرخ کن بدون روغن این است که قیمت سرخ کن بدون روغن به نبسبت سرخ کن های معمولی گران تر است، اما به همان نسب کارایی و عملکرد چندمنظوره عالی (به عنوان سرخ‌ کن بدون روغن و زودپز و ویژگی‌های اضافی برای کباب کردن یا بخارپز) می باشد.

– از دیگر معایب سرخ‌کن‌ بدون روغن ظرفیت محدود آن است. زیرا متناسب با ظرفیت خانوارها نسبتاً کوچک هستند. اگر خانواده پرجمعیتی دارید، ممکن است بخواهید از قابلمه‌ها و تابه‌های سنتی یا فر استفاده کنید. بیشتر دستگاه های با سایز متوسط به شما این امکان را می‌دهند که برای چند نفر غذا بپزید. البته سرخ‌کن با ظرفیت 12 لیتر با فضای کافی برای یک مرغ کامل هم در بازار موجود است.

 

کلام آخر

پس به طور کلی می توان گفت که استفاده از سرخ کن بدون روغن نه تنها سرطان زا و خطرناک نیست و اشعه ای ندارد، بلکه در عین حال از مزایای فراوانی نیز برخوردار است.

برای آشنایی بیشتر با اینکه سرخ کن بدون روغن چه مارکی خوبه؟ می توانید روی این لینک ” بهترین سرخ کن بدون روغن ” کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بهترین سرخ کن بدون روغن

بهترین سرخ کن بدون روغن همراه با مزایا و معایب آن

در این مقاله به معرفی بهترین سرخ کن بدون روغن همراه با مزایا و معایب آن و ...
هژار عباسی
13 تیر 1402
چندکاره یا تک کاره

لوازم خانگی تک کاره بخرم یا چند کاره ؟

در فروشگاه‌های متعدد و بازار بسیار وسیع لوازم خانگی، تعداد نامحدود و متفاوتی از محصولات وجود دارد. ...
هژار عباسی
27 شهریور 1401
تفاوت هواپز و سرخ کن بدون روغن چیست؟

تفاوت هواپز و سرخ کن بدون روغن چیست؟

تفاوت هواپز و سرخ کن بدون روغن چیست؟ این سوال که تفاوت هواپز و سرخ کن بدون روغن ...
هژار عباسی
17 بهمن 1402
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • Add to cart
  • توضیح
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
مقایسه